varldensfegasteforskningsplan.blogg.se

Nils och Jonatan gör saker andra gjort tidigare, men utan egen vinkling. Välkommen!

"Kalle Anka-paradoxen"

Publicerad 2013-05-27 10:46:20 i Allmänt,

Har ni någon gång sett på "Kalle anka och hans vänner" på julafton? Har ni någonsin tänkt på scenen där Kalle Anka duschar i husvagnen och blir generad när fåglarna ser honom naken? Nähä, men det har jag.

Vanligtvis går ju Kalle Anka runt utan byxor, men med tröja, som en sk. "hippie". Borde han inte bli generad då? Han visar ju trots allt upp det som de flesta människor anser vara "kronjuvelerna", våra allra ädlaste delar på kroppen. Enligt mig bör Kalle inte känna sig generad då fåglarna ser honom, såtillvida han inte har komplex för sin förhållandevis taniga överkropp.

Har Walt Disney tänkt ett steg längre här, försökte han förändra det rådande kroppsidealet? Än finns det fortfarande många obesvarade frågor kring Kalle Anka och hans åsikter/känslor kring vilka kläder han har och varför han klär sig som han gör.

Vad tror du? Kommentarsfältet är fritt för diskussion!

Kommentarer

Postat av: Upprörd

Publicerad 2013-05-27 13:09:36

Det man borde diskutera är hur Musse Pigg kan förslava Pluto och tvinga honom att leva i en hundkoja, medan han är bästa vän med Plutos artfrände Långben. Detta är en symbol för förtryck som måste tas på allvar!

Postat av: Svar: upprörd

Publicerad 2013-05-27 13:26:24

Helt rätt! Varför har ingen sett det här tidigare? Varför har ingen tänkt på att det enbart anspelar på det hat Amerikaner har mot asiater? PLUTO ÄR JU GUL!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela