varldensfegasteforskningsplan.blogg.se

Nils och Jonatan gör saker andra gjort tidigare, men utan egen vinkling. Välkommen!

Mobbing är inte ok!

Publicerad 2013-05-27 15:07:59 i Allmänt,

När vi sitter och jobbar på vår forskningsplan så är ett återkommande ämne det här med orättvisor, och främst då det här med mobbning. Hur kan någon tycka att det är ok att trycka ner någon annan på grund av utseende eller vad man nu använder för motivering för att vara taskig mot någon annan? Vi tror att det handlar mycket om grupptryck. Hur ska vi få bukt med detta då? Vi tycker att det faktiskt är politikernas ansvar, de bör se till att skolan är en trygg miljö och även lägga resurser på att informera om mobbning för eleverna, så att de förstår vad det kan bli för konsekvenser. 
 
Littleton, Colorado, 20:e April 1999. På Columbine High School så går Eric Harris och Dylan Klebold bärsärkargång, och dödar inte mindre än 12 elever och en lärare. Polisen går senare ut med att dessa våldsmän var mobbade och att detta var något som drev dem till att begå detta grymma dåd. Om skolväsendet i Colorado bara tagit sitt ansvar och informerat om konsekvenserna så kanske vi aldrig hade hört talas om denna incident, Eric Harris och Dylan Klebold hade kanske haft familj och barn nu och de 12 döda eleverna hade förhoppningsvis fått väldigt långa och meningsfulla liv. 
 
R.I.P
 
Cassie Bernall

Steven Curnow

Corey DePooter

Kelly Fleming

Matthew Kechter

 

Daniel Mauser

Daniel Rohrbough

 

William "Dave" Sanders

Isaiah Shoels

 
Mfl.

Kommentarer

Postat av: Gina

Publicerad 2013-05-27 16:41:04

Håller med! Bra skrivet!

Postat av: Tiiildah

Publicerad 2013-05-27 21:51:12

hey killar :) vill bara seja att ni gör ett grymt jobb som skriver om såna hemmska saker, asviktiga grejjer jue! sen undrar jag om ni gillar one D?? o isf vem av killarna e er favvo? :))) jag älskar dom, mest zayne <3<3 ha det fint å fortsett göra det ni gör, ni betyder mykke!!

Postat av: Bloggen

Publicerad 2013-05-28 01:17:21

Hej där!
Tack för de fina orden, för att svara dig; Thilda- så är One Direction inga favoriter hos någon av oss. Smaken är som baken helt enkelt :-). Vi tycker att det är väldigt bra att människor tycker olika och hoppas att du njuter av ditt lyssnande. Vi brukar faktiskt lyssna på Håkan Hellströms senaste skiva när vi håller på med forskningsplanen. Vi uppskattar hans textförfattande och gillar det "organiska" soundet på hans skivor.

Tack för att ni läser!

//
Bloggen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela